6 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Gemarineerde artisjok met citroen

Gemarineerde artisjok met citroen

ingrediënten


10 min
6 personen
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

780 gram artisjokharten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Doe 780 g artisjokharten (blik) in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken en halveer ze. Boen 1 biologische citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp en pers de vrucht uit.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 1 uur buiten de koelkast afgedekt marineren. Schep halverwege om.
  • 3 Ris de blaadjes van 3 takjes tijm en kneus 2 teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes. Meng 100 ml olijfolie, tijm, knoflook, het citroenrasp en -sap met de artisjokken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 362 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st