online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
Recepten Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook

Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook

ingrediënten

3 gele paprika's

4 gele paprika's

3 eetlepels olijfolie

1 takje rozemarijn

2 teentjes knoflook

2 eetlepels blanke azijn


  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Was en droog de paprika's en leg ze in een schaaltje.
  • 2 Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika's hoog in de oven donkerbruin kleuren.
  • 3 Keer de paprika's om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat.
  • 4 Pel de velletjes eraf en snijd het vruchtvlees in brede repen.
  • 5 Doe die in een bakje en voeg de rest van de ingrediënten toe. Schep even om en laat afgedekt in de koelkast enkele uren marineren.
  • 6 In een brandschone, afgesloten pot in de koelkast zijn de paprika’s een week houdbaar.

bereidingstip

Lekker met gegrild vlees of vis.

wijnadvies

Paprika is nogal een fan van Sauvignon Blanc. Aan jouw de keuze. Sea Breeze, Jean Sablenay, Danie de Wet of Indomita.


voedingswaarde

energie 110 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram