online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Gemarineerde hamlappen met provencaalse tomatensaus

Gemarineerde hamlappen met provencaalse tomatensaus

ingrediënten

750 gram hamlappen

1 ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

250 milliliter rode wijn

50 gram boter

750 milliliter vleesbouillon van tablet

2 blikjes gepelde tomaten


  • 1 Zeef het vlees en vang de marinade op. Haal de knoflookteentjes uit de marinade.
  • 2 Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  • 3 Voeg de bouillon, de gepelde tomaten en de tenen knoflook toe. Stoof het vlees gedurende 10 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Giet de marinade in de pan en laat het vlees nu zonder deksel nog eens 20 minuten op een laag vuur stoven.
  • 5 Bind het vocht eventueel met een beetje met water aangelengde maïzena, of 'allesbinder'. Eet bij dit gerecht gekookte rijst of een pastasoort, bijvoorbeeld fusilli.

bereidingstip

Laat voor de smaak enkele zongedroogde tomaten meestoven.

wijnadvies

Denk aan Chardonnays (7-9°C) of aan frisse, fruitige rode wijnen als Beaujolais en Beaujolais-Villages of rode Lambrusco of Valpolicella uit Italië (14-15°C).


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 44 gram