voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gemarineerde karbonades met frisse salade

Gemarineerde karbonades met frisse salade

ingredi├źnten

4 haaskarbonades

100 milliliter droge witte wijn

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel sinaasappelrasp

2 laurierblaadjes

1 takje verse rozemarijn

3 teentjes knoflook

1 courgette

2 navelsinaasappels

mespunt scherpe mosterd

1 eetlepel witte wijnazijn

2 eetlepels olijfolie

400 gram Spaanse witte bonen

400 gram witte bonen

2 eetlepels olijven

1 bosje verse basilicum


benodigdheden

grillpan

  • 1 Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
  • 2 Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil en snijd de rest van de schil rondom dik af zodat het vruchtvlees overblijft. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een grote schaal en vang het sap op.
  • 3 Klop de geraspte sinaasappelschil, mosterd, azijn en olijfolie door het sap en breng op smaak met zout en peper. Schep de courgettelinten, partjes sinaasappel, bonen, olijven en basilicum erdoor en laat even intrekken.
  • 4 Verhit een grillpan (vet deze eventueel licht in). Dep het vlees droog en rooster het op middelhoge stand in circa 4 minuten aan beide kanten.
  • 5 Serveer het vlees met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 34 gram