voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gemarineerde karbonades met tomaten-sperziebonensalade

Gemarineerde karbonades met tomaten-sperziebonensalade

ingredi├źnten

2 lente-/bosuitjes

1 ui

1 rode peper

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 eetlepel honing

4 schouderkarbonades

400 gram sperziebonen

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels peterselie

2 vleestomaten


  • 1 Meng de bosui met de rode peper, de olijfolie, de tijm en de honing. Bestrijk de karbonades met dit mengsel en laat circa 10 minuten intrekken.
  • 2 Kook de sperziebonen voor de salade in 6-7 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Klop de olijfolie, de azijn, de peterselie, zout en peper tot een dressing.
  • 4 Schep deze dressing met de tomaten door de sperziebonen.
  • 5 Verhit een grill- of koekenpan en rooster hierin de karbonades 5-6 minuten per kant. Keer ze regelmatig om. Serveer de karbonades met de salade.

bereidingstip

Lekker met pasta met pesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 31 gram