online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gemarineerde peer met semifreddo van kurkuma-honingroom

Gemarineerde peer met semifreddo van kurkuma-honingroom

ingredi├źnten

2 eetlepels honing

1 mespunt kurkuma

20 gram amandelschaafsel

500 milliliter slagroom

500 milliliter zoete witte wijn

50 gram suiker

1 stukje sinaasappelschil

1 steranijs

1 theelepel kurkuma

1 kardemompeul

1 theelepel kardemompoeder

2 peren

munt


benodigdheden

glazen schaal

vershoudfolie

  • 1 Leg de peren met het snijvlak naar beneden. Snijd in dunne plakjes, maar laat aan een kant de plakjes aan elkaar zitten. Druk op de plakjes zodat ze als een waaier open gaan staan.
  • 2 Kook intussen de wijn in tot 100 ml siroop. Giet door een zeef en laat afkoelen. Zet 4 bordjes 15 minuten in de diepvries.
  • 3 Leg op elk bord een perenwaaier. Neem de semifreddo uit de diepvries en stort op een plank. Snijd er 8 driehoeken van. Zet bij de perenwaaier op het bord en bedruppel met de wijnsiroop.
  • 4 Bestrooi met nog wat amandelen en garneer met sinaasappelschil en muntblaadjes.

wijnadvies

Marineer de peren in Castillo de las Almenas Moscatel en drink diezelfde wijn door bij dit nagerecht.


voedingswaarde

energie 735 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 5 gram