online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst

Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst

ingrediënten

300 gram basmatirijst

citroen

50 milliliter zonnebloemolie

1 eetlepel Thaise vissaus

1 rode peper

3 teentjes knoflook

500 gram rosbief

1 rode ui

1 bos verse koriander

bos verse munt


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat volledig afkoelen (buiten de koelkast).
  • 2 Klop het limoensap met drie eetlepels olie, de vissaus, de peper en de knoflook goed door en wentel hier de rosbief doorheen. Laat het vlees enkele uren marineren en draai het af en toe om.
  • 3 Dep het vlees droog en bewaar de marinade.
  • 4 Verwarm twee eetlepels olie en bak de rosbief om en om in circa 10 minuten rosé.
  • 5 Voeg de marinade met enkele eetlepels water toe en laat nog een paar minuten meebakken. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in dunne plakken.
  • 6 Verwarm twee eetlepels olie in een wok en roerbak de rode ui en rijst kort tot de rijst net heet genoeg is om te serveren.
  • 7 Schep de kruiden er snel doorheen en serveer direct met het vlees en de jus.

wijnadvies

Erg fijn met wat koeler te drinken rood: Villa Mondi Bardolino, Beaujolais Villages of Domaine Brunet Pinot Noir.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 35 gram