online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gemarineerde varkenshaas

Gemarineerde varkenshaas

ingrediënten

2 varkenshaas

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel mosterd

50 gram boter

500 milliliter rode wijn

500 milliliter witte wijn

2 eetlepels olijfolie

6 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde oregano

1 laurierblaadje

1 stukje foelie

4 peperkorrels


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem de varkenshaasjes uit de marinade, zeef de marinade. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper.
  • 2 Verwarm de olie en braad de varkenshaasjes rondom aan. Laat het vlees in circa 15 minuten gaar braden en keer het af en toe om.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met een soeplepel van de marinade en de mosterd en kook het op hoog vuur in tot de helft.
  • 4 Bind de saus met wat blokjes koude boter. Snijd het vlees in dikke plakken, verdeel over de borden en serveer met de saus.

bereidingstip

Wijn kan vervangen worden door donker bier.

wijnadvies

Natuurlijk kunt u de wijn doordrinken waar u ook mee gemarineerd heeft. Rode huiswijn is bijvoorbeeld heerlijk. Varkenshaas die niet in rode wijn is gemarineerd kan ook prima bij Chardonnay of rosé.


voedingswaarde

energie 370 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 45 gram