online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
90 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Gemarmerde geglazuurde tulband

Gemarmerde geglazuurde tulband

ingrediënten

250 gram boter

200 gram witte basterdsuiker

2 zakjes vanillesuiker

5 eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

40 gram cacaopoeder

2 eetlepels citroensap

150 gram poedersuiker


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 (kan allemaal een dag van tevoren)Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
  • 2 Klop de eieren er één voor één door. Schep het bakmeel luchtig door het beslag. Meng de cacaopoeder door de helft van het beslag.
  • 3 Vul de ingevette vorm met een laag licht en daarna een laag donker beslag. Draai met een mes door het mengsel voor een gemarmerd effect.
  • 4 Zet de tulband in het midden van de oven en bak in 50-60 minuten goudbruin en gaar (een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit).
  • 5 Neem de tulband uit de oven en laat hem op een rooster 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • 6 Keer de cake daarna en laat verder afkoelen. Roer voor het glazuur het water of citroensap door de poedersuiker.
  • 7 Strijk dit over de bovenkant van de afgekoelde tulband zodat het glazuur mooi naar beneden loopt.

wijnadvies

Deze tulband wil graag iets schuimend zoets erbij zoals Asti Spumante of Moscato van Yellow Tail. En anders zonder belletjes zeker Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde

energie 780 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 11 gram