voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
12 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Gember-cheesecake met limoen

Gember-cheesecake met limoen

ingrediënten

150 gram tarwebiscuitjes

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

80 gram boter

350 gram mascarpone

400 gram roomkaas naturel

2 eetlepels verse gember

300 gram witte chocolade

1 limoen

1 eetlepel stemgember


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Verkruimel de koekjes en meng ze met de gemberpoeder en gesmolten boter. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel dun over de bodem. Druk goed aan en zet de vorm in de diepvries.
  • 2 Maak intussen de vulling en meng de mascarpone met de roomkaas en gember. Smelt de chocolade au bain-marie en roer door het mascarponemengsel.
  • 3 Verdeel de vulling over de taartbodem en bestrooi de taart met limoenrasp en stemgember. Laat de cheesecake minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.

wijnadvies

Met Neirano Asti Spumante leg je extra nadruk op de fruitige tonen van deze taart. Heerlijk fris, lichtzoet en zacht mousserend.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 7 gram