online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
10 min.
tussendoortje
Recepten Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

ingrediënten

100 gram zelfrijzend bakmeel

theelepel gemberpoeder (djahé)

50 gram lichtbruine basterdsuiker

50 gram boter

1 eetlepel gembersiroop

1 eidooier

3 eetlepels gembersnippers


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Meng het bakmeel met de gemberpoeder, suiker en een snuf zout.
  • 3 Mix er in een keukenmachine of met de deeghaken van een mixer de boter en gembersiroop door tot een stevig deeg.
  • 4 Druk het deeg op het werkvlak uit tot een rol en verpak in folie. Laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Snijd de rol in 10 gelijke stukjes en rol hier balletjes van.
  • 6 Druk met de duim een holletje in elk balletje en leg ze met het holletje naar boven op de bakplaat.
  • 7 Klop de eidooier los met een paar druppels water en bestrijk de koekjes ermee.
  • 8 Verdeel de gembersnippers erover en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • 9 Laat de gemberkoekjes een beetje afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Neem in plaats van gembersnippers kleine stukjes chocolade voor chocolate chip cookies. Vervang dan de gemberpoeder en -siroop door kaneel, vanille en/of honing.


voedingswaarde

energie 115 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 2 gram