online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje
Recepten Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

ingrediënten

100 gram zelfrijzend bakmeel

theelepel gemberpoeder (djahé)

50 gram lichtbruine basterdsuiker

50 gram boter

1 eetlepel gembersiroop

1 eidooier

3 eetlepels gembersnippers


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Meng het bakmeel met de gemberpoeder, suiker en een snuf zout.
  • 3 Mix er in een keukenmachine of met de deeghaken van een mixer de boter en gembersiroop door tot een stevig deeg.
  • 4 Druk het deeg op het werkvlak uit tot een rol en verpak in folie. Laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Snijd de rol in 10 gelijke stukjes en rol hier balletjes van.
  • 6 Druk met de duim een holletje in elk balletje en leg ze met het holletje naar boven op de bakplaat.
  • 7 Klop de eidooier los met een paar druppels water en bestrijk de koekjes ermee.
  • 8 Verdeel de gembersnippers erover en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • 9 Laat de gemberkoekjes een beetje afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Neem in plaats van gembersnippers kleine stukjes chocolade voor chocolate chip cookies. Vervang dan de gemberpoeder en -siroop door kaneel, vanille en/of honing.


voedingswaarde

energie 115 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 2 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier