online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Gemberkoekjes met glazuur

Gemberkoekjes met glazuur

ingrediënten

125 gram zelfrijzend bakmeel

theelepel gemberpoeder (djahé)

40 gram lichtbruine basterdsuiker

50 gram roomboter

3 eetlepels schenkstroop

4 stukjes stemgember

200 gram poedersuiker

1 theelepel cacaopoeder

nougatine

hagelslag


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het bakmeel, gemberpoeder, suiker en een snuf zout.
  • 3 Voeg de boter, stroop en bakgember toe en kneed tot een stevig deeg.
  • 4 Maak circa 20 balletjes van het deeg, leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat.
  • 5 Snijd er met de achterkant van een mes herfstvormpjes van of gebruik uitsteekvormpjes.
  • 6 Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 7 Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen.
  • 8 Roer intussen de poedersuiker met 5 eetlepels water tot een glazuur.
  • 9 Voeg aan een gedeelte van het glazuur cacao toe voor een bruin glazuur.
  • 10 Bestrijk de bovenkant van de koekjes met het glazuur en bestrooi met nootjes of hagelslag.
  • 11 Laat het glazuur hard worden.


voedingswaarde

energie 105 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 1 gram