online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Gemberkoekjes met glazuur

Gemberkoekjes met glazuur

ingrediënten

125 gram zelfrijzend bakmeel

theelepel gemberpoeder (djahé)

40 gram lichtbruine basterdsuiker

50 gram roomboter

3 eetlepels schenkstroop

4 stukjes stemgember

200 gram poedersuiker

1 theelepel cacaopoeder

nougatine

hagelslag


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het bakmeel, gemberpoeder, suiker en een snuf zout.
  • 3 Voeg de boter, stroop en bakgember toe en kneed tot een stevig deeg.
  • 4 Maak circa 20 balletjes van het deeg, leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat.
  • 5 Snijd er met de achterkant van een mes herfstvormpjes van of gebruik uitsteekvormpjes.
  • 6 Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 7 Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen.
  • 8 Roer intussen de poedersuiker met 5 eetlepels water tot een glazuur.
  • 9 Voeg aan een gedeelte van het glazuur cacao toe voor een bruin glazuur.
  • 10 Bestrijk de bovenkant van de koekjes met het glazuur en bestrooi met nootjes of hagelslag.
  • 11 Laat het glazuur hard worden.


voedingswaarde

energie 105 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 1 gram