voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Gemengde gefrituurde vis met dillesaus

Gemengde gefrituurde vis met dillesaus

ingrediënten

1 ei

75 gram bloem

100 milliliter droge witte wijn

600 gram gemengde vis

1 liter zonnebloemolie

200 milliliter mayonaise

50 milliliter yoghurt

1 eetlepel citroensap

1 bosje dille

1 sjalot

2 eetlepels kappertjes

1 ansjovisfilet


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop het ei met de bloem en wijn tot een beslag en breng op smaak met zout en peper. Laat even rusten.
  • 2 Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar en laat de smaken intrekken.
  • 3 Snijd de gemengde vis (visfilet, inktvisringen, garnalen) in gelijke stukjes, dep droog met keukenpapier en meng in een kom.
  • 4 Verhit de olie tot 180°C.
  • 5 Klop het beslag nogmaals goed door en meng het beslag door de vis.
  • 6 Frituur de stukjes vis in porties in een paar minuten goudbruin.
  • 7 Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 8 Serveer de gefrituurde vis met de dillesaus.

bereidingstip

Lekker met stokbrood en rauwkost.

wijnadvies

De frisse Portugese wijn Gatão Vinho Verde is crispy, licht en de ideale begeleider van alle soorten vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 33 gram