voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gents stoofvlees

Gents stoofvlees

ingredi├źnten

600 gram doorregen runderlappen

1 eetlepel bloem

50 gram boter

2 eetlepels zonnebloemolie

3 uien

500 milliliter bockbier

3 kruidnagels

2 laurierblaadjes

eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel azijn

1 snee bruinbrood

1 snee volkorenbrood

1 eetlepel grove mosterd


  • 1 Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten.
  • 2 Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees.
  • 3 Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur.
  • 4 Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur.
  • 5 Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en serveer het stoofvlees met Vlaamse frieten en rode kool of appelcompote.

wijnadvies

Bij zoetzure stoofvleesgerechten waarin donker bier verwerkt is past een vol, fris, zoet bruin biertje!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 34 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier