voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Gepaneerde brie met abrikozenchutney

Gepaneerde brie met abrikozenchutney

ingrediënten

400 gram brie

4 eetlepels honing

3 eetlepels bloem

2 eieren

175 gram ongezouten gemengde noten

frituurolie

75 gram veldsla

75 gram gemengde bladsla

125 gram gedroogde abrikozen

50 gram blanke rozijnen

1 pot abrikozenjam

1 eetlepel sinaasappellikeur


  • 1 Wel voor de chutney de abrikozen en rozijnen in warm water.
  • 2 Snijd de brie in puntjes en bestrijk met honing.
  • 3 Haal de puntjes brie door de bloem, daarna door het ei en dan door de noten.
  • 4 Haal nogmaals door het ei en de noten en druk de panade goed aan.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 6 Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze met de rozijnen, abrikozenjam en sinaasappellikeur.
  • 7 Frituur de briepuntjes in 2-3 minuten goudbruin.
  • 8 Serveer de brie met de sla en de abrikozenchutney.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1075 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 33 gram