online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Gepaneerde brie met abrikozenchutney

Gepaneerde brie met abrikozenchutney

ingrediënten

400 gram brie

4 eetlepels honing

3 eetlepels bloem

2 eieren

175 gram ongezouten gemengde noten

frituurolie

75 gram veldsla

75 gram gemengde bladsla

125 gram gedroogde abrikozen

50 gram blanke rozijnen

1 pot abrikozenjam

1 eetlepel sinaasappellikeur


  • 1 Wel voor de chutney de abrikozen en rozijnen in warm water.
  • 2 Snijd de brie in puntjes en bestrijk met honing.
  • 3 Haal de puntjes brie door de bloem, daarna door het ei en dan door de noten.
  • 4 Haal nogmaals door het ei en de noten en druk de panade goed aan.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 6 Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze met de rozijnen, abrikozenjam en sinaasappellikeur.
  • 7 Frituur de briepuntjes in 2-3 minuten goudbruin.
  • 8 Serveer de brie met de sla en de abrikozenchutney.


voedingswaarde

energie 1075 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 33 gram