online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin

Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin

ingrediënten

600 gram speklapjes

2 eetlepels dijonmosterd

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels paneermeel

4 eetlepels broodkruim

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

500 gram gekookte bieten

2 lente-/bosuitjes

2 eetlepels balsamicoazijn

100 gram zachte geitenkaas


  • 1 Halveer de speklapjes eventueel en bestrooi met zout en peper. Meng de mosterd met 2 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees met dit mengsel.
  • 2 Haal de speklapjes door paneermeel. Paneer dik en druk goed aan.
  • 3 Verhit de boter en bak hierin het spek 3-4 minuten. Keer één keer om en bak de andere kant circa 3 minuten.
  • 4 Schep de bietjes met de bosuitjes in een schaal. Breng op smaak met zout en peper en schep de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie erdoor. Bestrooi met de geitenkaas.
  • 5 Zet de bietjes afgedekt 4-5 minuten op 800 Watt in de magnetron, of onafgedekt 10-15 minuten in de oven op 180ºC, tot de kaas gesmolten is. Serveer de bietjesgratin bij het spek.
  • 6 Lekker met gebakken aardappels.


voedingswaarde

energie 830 kcal
vet 73 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 31 gram