voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet

Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet

ingrediënten

1 knolselderij

eetlepel tijm

theelepel gedroogde tijm

eetlepel rozemarijn

theelepel gedroogde rozemarijn

75 gram Parmezaanse kaas

1 beschuit

2 eetlepels panko

1 ei

2 varkenshaasjes

2 eetlepels bloem

5 eetlepels olijfolie

400 gram trostomaten

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

frituurolie


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de knolselderij en snijd deze in dikke plakken. Snijd de plakken in repen tot friet en kook de knolselderij circa 5 minuten in water met zout. Giet af, spoel er koud water over en dep droog.
  • 2 Meng in een diep bord de tijm met de rozemarijn, kaas, beschuit, zout en peper. Klop in een ander diep bord het ei los met 1 eetlepel water.
  • 3 Wentel de varkenshaas eerst door de bloem en klop af. Wentel dan door het ei en daarna door het paneermengsel.
  • 4 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de varkenshaasjes rondom 2-3 minuten. Leg het vlees in de braadslede. Halveer de tomaten en leg ze rondom het vlees.
  • 5 Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Zet de varkenshaas, afhankelijk van de dikte, 14-16 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Verhit intussen de frituurolie tot 180ºC en bak hierin de knolselderijfriet goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 7 Laat het vlees uit de oven circa 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken. Serveer met de tomaten en de knolselderijfrietjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 42 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier