online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet

Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet

ingrediënten

1 knolselderij

eetlepel tijm

theelepel gedroogde tijm

eetlepel rozemarijn

theelepel gedroogde rozemarijn

75 gram Parmezaanse kaas

1 beschuit

2 eetlepels panko

1 ei

2 varkenshaasjes

2 eetlepels bloem

5 eetlepels olijfolie

400 gram trostomaten

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

frituurolie


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de knolselderij en snijd deze in dikke plakken. Snijd de plakken in repen tot friet en kook de knolselderij circa 5 minuten in water met zout. Giet af, spoel er koud water over en dep droog.
  • 2 Meng in een diep bord de tijm met de rozemarijn, kaas, beschuit, zout en peper. Klop in een ander diep bord het ei los met 1 eetlepel water.
  • 3 Wentel de varkenshaas eerst door de bloem en klop af. Wentel dan door het ei en daarna door het paneermengsel.
  • 4 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de varkenshaasjes rondom 2-3 minuten. Leg het vlees in de braadslede. Halveer de tomaten en leg ze rondom het vlees.
  • 5 Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Zet de varkenshaas, afhankelijk van de dikte, 14-16 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Verhit intussen de frituurolie tot 180ºC en bak hierin de knolselderijfriet goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 7 Laat het vlees uit de oven circa 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken. Serveer met de tomaten en de knolselderijfrietjes.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 42 gram