online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepaneerde zalm met pepersaus

Gepaneerde zalm met pepersaus

ingrediënten

5 sneeën witbrood

4 zalmmoten

4 zalmfilets

1 eetlepel bloem

1 eiwit

4 eetlepels milde olijfolie

4 takjes tijm

4 takjes dille

1 eetlepel boter

1 sjalot

1 takje tijm

1 laurierblaadje

1 theelepel tomatenpuree

300 milliliter droge witte wijn

100 milliliter visbouillon

100 milliliter kookroom

1 eetlepel roze peperkorrels

1 eetlepel zwarte peperkorrels


  • 1 Snijd de zalm in de lengte door zodat je 2 repen per persoon hebt. Bestrooi rondom met zout, peper en de bloem en haal eerst door het eiwit en dan door het broodkruim.
  • 2 Verwarm de olie. Bak 4 repen zalm tegelijk. Rol ze met 2 vorken om en om zodat ze gelijkmatig licht goudbruin bakken. Neem de zalm uit de pan en houd in een schaal warm in de oven op 60oC. Leg de overige repen erbij zodra deze gebakken zijn.
  • 3 Verwarm de saus tot deze kookt en schep op elk (warm) bord een lepel saus. Leg hierop kruislings 2 repen zalm en garneer met een takje kruiden.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 30 gram