online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
80 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot

Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot

ingredi├źnten

250 gram suiker

250 gram appelazijn

250 gram azijn

1 kaneelstokje

2 eetlepels citroensap

4 appels

2 zakjes kamillethee

250 milliliter slagroom

100 gram witte chocolade

4 blaadjes gelatine

450 milliliter slagroom

240 milliliter melk

135 gram bruine basterdsuiker

60 gram boter

65 gram suiker

40 gram boter

10 gram honing

100 gram hazelnoten

1 mespunt bakpoeder


benodigdheden

2 spuitzakken

bakpapier

blender

  • 1 Breng voor de appels 1 liter water met de suiker, azijn en kaneel aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • 2 Schil de appels, bewaar de schillen en snijd de appels in 8 parten. Besprenkel met wat citroensap zodat de appel niet verkleurt.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en laat de kamillethee, appelschillen en kaneel circa 30 minuten trekken in de vloeistof. Verwijder dan de theezakjes, schillen en het kaneelstokje.
  • 4 Breng de vloeistof opnieuw aan de kook, schakel de warmtebron uit en leg de partjes appel in de pan. Laat de appels in het vocht afkoelen en roer regelmatig.
  • 5 Maak de borden op met de gepocheerde appel, chocolademousse, toffeesaus en hazelnootcrumble.

wijnadvies

In Sea Lord Tawny Port proef je, net als in dit recept, de smaak van noten en karamel.


voedingswaarde

energie 720 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 6 gram