voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gepocheerde kipfilet met pikante ananassalsa

Gepocheerde kipfilet met pikante ananassalsa

ingrediënten

300 gram pandanrijst

500 gram kipfilets

1 gemberwortel

1 teentje knoflook

1 laurierblaadje

200 gram verse ananas

1 sjalot

bosje koriander

1 rode peper

limoen

2 eetlepels zonnebloemolie


  • 1 Meng de ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout. Laat afgedekt buiten de koelkast op smaak komen. Kook intussen de rijst.
  • 2 Leg de kipfilets met de gember, knoflook, laurier en een snuf zout in een pan. Giet er zo veel koud water op dat de kip net onder staat. Breng aan de kook, houd op een lage stand tegen de kook aan en pocheer zo de kipfilet circa 10 minuten.
  • 3 Controleer of de kip gaar is en pocheer eventueel een paar minuten langer. Neem de kipfilets uit het vocht en snijd in dikke plakken.
  • 4 Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de plakjes kip erover. Schep er een flinke lepel ananassalsa bij. Lekker met een frisse salade.

bereidingstip

Vervang de ananas door blokjes watermeloen.

wijnadvies

Dit spicy recept vraagt om een wijn met pit die daar prima tegenop kan: J. Meyer Pinot Gris.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 35 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier