voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel

Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel

ingredi├źnten

1 citroen

4 peren

600 milliliter zoete witte wijn

75 gram suiker

1 kaneelstokje

2 eetlepels geschaafde amandelen

50 gram boter

75 gram lichtbruine basterdsuiker

150 milliliter rietsuikerstroop

150 milliliter schenkstroop

125 milliliter slagroom

125 milliliter kookroom

1 theelepel vanille-essence


  • 1 Schil de citroen en snijd de schil in reepjes. Schil de hele peren maar laat de steeltjes eraan.
  • 2 Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze rechtop naast elkaar in een pannetje kunnen staan.
  • 3 Giet de wijn en 200 milliliter water erbij en voeg de suiker, het kaneelstokje en de citroenschilletjes toe.
  • 4 Laat de peren zachtjes met deksel tegen de kook aan circa 15 minuten garen tot ze beetgaar maar niet te zacht zijn. Laat ze iets afkoelen.
  • 5 Verwarm voor de saus zachtjes de boter, basterdsuiker en schenkstroop tot de suiker is opgelost.
  • 6 Laat iets afkoelen en roer dan de room en vanille-essence erdoor.
  • 7 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Serveer de karamelsaus erover bestrooid met amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 2 gram