online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel

Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel

ingredi├źnten

1 citroen

4 peren

600 milliliter zoete witte wijn

75 gram suiker

1 kaneelstokje

2 eetlepels geschaafde amandelen

50 gram boter

75 gram lichtbruine basterdsuiker

150 milliliter rietsuikerstroop

150 milliliter schenkstroop

125 milliliter slagroom

125 milliliter kookroom

1 theelepel vanille-essence


  • 1 Schil de citroen en snijd de schil in reepjes. Schil de hele peren maar laat de steeltjes eraan.
  • 2 Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze rechtop naast elkaar in een pannetje kunnen staan.
  • 3 Giet de wijn en 200 milliliter water erbij en voeg de suiker, het kaneelstokje en de citroenschilletjes toe.
  • 4 Laat de peren zachtjes met deksel tegen de kook aan circa 15 minuten garen tot ze beetgaar maar niet te zacht zijn. Laat ze iets afkoelen.
  • 5 Verwarm voor de saus zachtjes de boter, basterdsuiker en schenkstroop tot de suiker is opgelost.
  • 6 Laat iets afkoelen en roer dan de room en vanille-essence erdoor.
  • 7 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Serveer de karamelsaus erover bestrooid met amandelen.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 2 gram