voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gepocheerde peer met vanillericotta

Gepocheerde peer met vanillericotta

ingredi├źnten

4 handperen

2 eetlepels citroensap

1 citroen

1 sinaasappel

50 milliliter amandellikeur

2 eetlepels geschaafde amandelen

250 gram ricotta

1 vanillestokje

4 eetlepels poedersuiker


  • 1 Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren.
  • 2 Schil de schoongeboende citroen en sinaasappel en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten.
  • 3 Breng dit sap, reepjes schil, likeur en water aan de kook en pocheer hierin de peren circa 10 minuten tegen de kook aan tot ze zacht zijn.
  • 4 Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • 5 Meng de ricotta met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker.
  • 6 Serveer de peer op een bord bestrooid met amandelen met de vanillericotta en garneer met de sinaasappel- en citroenschilletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 6 gram