online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gepocheerde peer met vanillericotta

Gepocheerde peer met vanillericotta

ingredi├źnten

4 handperen

2 eetlepels citroensap

1 citroen

1 sinaasappel

50 milliliter amandellikeur

2 eetlepels geschaafde amandelen

250 gram ricotta

1 vanillestokje

4 eetlepels poedersuiker


  • 1 Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren.
  • 2 Schil de schoongeboende citroen en sinaasappel en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten.
  • 3 Breng dit sap, reepjes schil, likeur en water aan de kook en pocheer hierin de peren circa 10 minuten tegen de kook aan tot ze zacht zijn.
  • 4 Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • 5 Meng de ricotta met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker.
  • 6 Serveer de peer op een bord bestrooid met amandelen met de vanillericotta en garneer met de sinaasappel- en citroenschilletjes.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 6 gram