online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant

Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant

ingrediënten

2 vellen filodeeg

3 eetlepels boter

12 blaadjes basilicum

400 gram kabeljauwfilets

400 gram zalmfilets

citroen

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

300 gram doperwten

300 gram diepvriesdoperwten

300 gram spinazie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de vellen filodeeg met 2 eetlepels gesmolten boter. Snijd ze 2 keer schuin doormidden tot 8 gelijke stukken.
  • 2 Leg 4 velletjes op de bakplaat en leg op elk velletje een paar blaadjes basilicum.
  • 3 Bestrooi met wat grof zout en leg de overige 4 velletjes deeg er met de beboterde kant naar boven op.
  • 4 Verhit de rest van de boter in een pan en leg de stukken vis erin. Bestrooi de vis met zout en peper.
  • 5 Besprenkel met citroensap en pocheer de vis circa 10 minuten op middelhoge stand met het deksel op de pan.
  • 6 Bak intussen het filodeeg in het midden van de oven in circa 5 minuten krokant.
  • 7 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en stoof ze op een lage stand mee.
  • 8 Schep op het laatste moment de spinazie door de erwten en laat heel kort slinken.
  • 9 Verdeel de groenten over 4 warme borden en schep een stuk vis erop. Leg er een basilicumkrokant op en serveer direct.


voedingswaarde

energie 315 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 25 gram