online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant

Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant

ingrediënten

2 vellen filodeeg

3 eetlepels boter

12 blaadjes basilicum

400 gram kabeljauwfilets

400 gram zalmfilets

citroen

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

300 gram doperwten

300 gram diepvriesdoperwten

300 gram spinazie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de vellen filodeeg met 2 eetlepels gesmolten boter. Snijd ze 2 keer schuin doormidden tot 8 gelijke stukken.
  • 2 Leg 4 velletjes op de bakplaat en leg op elk velletje een paar blaadjes basilicum.
  • 3 Bestrooi met wat grof zout en leg de overige 4 velletjes deeg er met de beboterde kant naar boven op.
  • 4 Verhit de rest van de boter in een pan en leg de stukken vis erin. Bestrooi de vis met zout en peper.
  • 5 Besprenkel met citroensap en pocheer de vis circa 10 minuten op middelhoge stand met het deksel op de pan.
  • 6 Bak intussen het filodeeg in het midden van de oven in circa 5 minuten krokant.
  • 7 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en stoof ze op een lage stand mee.
  • 8 Schep op het laatste moment de spinazie door de erwten en laat heel kort slinken.
  • 9 Verdeel de groenten over 4 warme borden en schep een stuk vis erop. Leg er een basilicumkrokant op en serveer direct.


voedingswaarde

energie 315 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 25 gram