online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepocheerde zalm met dillemayonaise

Gepocheerde zalm met dillemayonaise

ingrediënten

500 milliliter visbouillon van 1 tablet

1 ui

1 dunne stengel bleekselderij

2 takjes peterselie

600 gram zalmfilets

200 milliliter mayonaise

1 bosje dille

citroen


  • 1 Breng de bouillon met de ui, de bleekselderij en de peterselie tegen de kook aan. Leg de zalmfilet in de pan pocheer ca. 7 minuten.
  • 2 Houd 4 mooie toefjes dille apart en hak de rest van de blaadjes fijn. Roer de mayonaise met de dille en het citroensap door elkaar.
  • 3 Schep de vis voorzichtig uit de pan en serveer met de mayonaise.

wijnadvies

Zalm in zijn vele verschijningen is een echte witliefhebber, bij voorkeur Chardonnay en Sauvignon Blanc. Neem bijvoorbeeld voor de gepocheerde en de geroerbakte zalm Sauvignon Blanc van Bergschaduw, Touraine of Qué Mas.


voedingswaarde

energie 670 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 32 gram