voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepocheerde zalm met rijst en prei

Gepocheerde zalm met rijst en prei

ingredi├źnten

400 gram diepvrieszalmfilets

300 gram witte rijst

4 dunne stengels preien

75 milliliter witte wijn

1 visbouillontablet

200 milliliter water

eetlepel boter


  • 1 Kook de rijst in een grote pan met ruim water en zout beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de prei toe en schep even door. Giet alles af en laat uitstomen.
  • 2 Breng ondertussen de wijn met het bouillonblokje, water en klontje boter aan de kook. Leg de vis erin en temper de warmtebron zodat de vloeistof tegen de kook aan blijft. Pocheer de vis in circa 8 minuten gaar.
  • 3 Schep de zalm voorzichtig uit de pan en houd warm onder een deksel. Zeef het vocht en kook het nog even op. Serveer de rijst met de zalm en schep er wat saus over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 27 gram