online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Gepofte aardappel met diverse vullingen

Gepofte aardappel met diverse vullingen

ingrediënten

4 grote vastkokende aardappels

125 milliliter zure room

theelepel mosterd

1 eetlepel verse bieslook

1 eetlepel diepvriesbieslook

1 eetlepel verse peterselie

1 eetlepel diepvriespeterselie

1 teentje knoflook

6 eetlepels tomatenketchup

1 ui

1 teentje knoflook

1 theelepel sambal oelek

100 gram salami

100 gram chorizo

1 blikje tonijn

2 lente-/bosuitjes

6 eetlepels mayonaise

2 eetlepels citroensap


  • 1 Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork of satéprikker.
  • 2 Leg de aardappelen in een cirkel op keukenpapier of in een platte magnetronschaal. Gaar ze op 800 Watt, onafgedekt voor twee aardappels 6-8 minuten en voor 4 aardappels 10-12 minuten. Keer ze halverwege en laat ze 3 minuten nagaren.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de verschillende vullingen en kruid naar smaak met peper en zout.
  • 4 Snijd de aardappelen aan de bovenzijde open. Druk de aardappelen iets verder open en verdeel de vullingen erover.

bereidingstip

Je kunt de aardappels ook poffen in de oven. Bestrijk de ingeprikte aardappels met gesmolten boter of olie, leg ze in een oven van 200ºC op de bakplaat en laat ze in 50 - 60 minuten garen. Of pof de aardappels op de barbecue. Verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op het rooster of in de as van de barbecue en gaar ze in 30 minuten.

wijnadvies

Het mooiste past hier een witte landwijn uit het gebied Vin de Pays des Côtes de Gascogne of uit het gebied Côtes de Saint-Mont (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram