voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
65 min.
bijgerecht
Recepten Gepofte aardappel met kwarktopping

Gepofte aardappel met kwarktopping

ingredi├źnten

4 groten kruimige aardappels

3 eetlepels olijfolie

grof zeezout

200 gram kwark

1 verse gember

2 teentjes knoflook

2 lente-/bosuitjes


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje olie.
  • 2 Bestrooi ze met grof zout en bak ze in circa 60 minuten gaar in het midden van de oven.
  • 3 Ze zijn gaar als je ze makkelijk kunt indrukken met je vinger.
  • 4 Maak ondertussen de topping door de kwark te mengen met de rest van de olijfolie, de gember, de knoflook en de bosui. Breng dit goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Snijd de aardappelen in en druk ze een beetje open. Serveer direct met de topping.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 7 gram