online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht
Recepten Gepofte aubergines met salsa verde, granaatappel en feta

Gepofte aubergines met salsa verde, granaatappel en feta

ingrediënten

4 aubergines

1 stokbrood

olijfolie

75 gram rucola

200 gram feta

100 gram granaatappelpitjes

100 gram pijnboompitten

25 gram platte peterselie

25 gram basilicum

25 gram munt

1 teentje knoflook

rode peper

2 ansjovisfilets

1 theelepel mosterd

1 eetlepel wittewijnazijn

1 eetlepel citroensap

8 eetlepels olijfolie


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Prik de aubergines in en leg ze circa 30 minuten op een bakplaat in het midden van de oven. Laat de aubergines, als ze zacht zijn, afkoelen en pel ze.
  • 3 Besprenkel de plakken stokbrood met olijfolie en rooster ze 5-6 minuten op de bakplaat in de oven.
  • 4 Pureer intussen alle ingrediënten voor de salsa verde, behalve de olijfolie. Voeg de olijfolie in een straaltje toe aan de salsa tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
  • 5 Verdeel de gepelde aubergines over borden en druk een beetje plat. Bestrooi met zout en peper en bestrijk met de salsa verde.
  • 6 Verdeel de rucola, feta en granaatappelpitten erover. Besprenkel met de rest van de salsa verde en serveer het geroosterde stokbrood erbij.

bereidingstip

Vervang de feta in dit recept door blauwaderkaas.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 18 gram