online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Gepofte bietjes met geitenkaas en pistachenoten

Gepofte bietjes met geitenkaas en pistachenoten

ingrediënten

4 rauwe bieten

8 teentjes knoflook

1 handje verse oregano

6 eetlepels olijfolie

8 eetlepels balsamicoazijn

125 gram zachte geitenkaas

50 gram pistachenoten

50 gram hazelnoten

50 gram amandelen

4 eetlepels honing


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de bietjes per stuk op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. Halveer grote bieten eventueel.
  • 2 Leg de knoflook en oregano in het midden op de bieten, bestrooi met zout en peper en besprenkel met de olijfolie en balsamicoazijn.
  • 3 Vouw de foliepakketjes goed dicht en pof de bieten circa 45 minuten in het midden van de oven. Als je met de punt van een mes goed in de bietjes kunt prikken, zijn ze gaar.
  • 4 Neem de gepofte bietjes uit de oven, pas op want ze zijn heel heet. Verwarm de ovengrill. Open de pakketjes, maar laat het folie eromheen.
  • 5 Snijd de bietjes aan de bovenkant kruislings in en duw ze iets open. Vul de opening met de geitenkaas en verdeel de noten en honing erover. Gratineer 4-5 minuten niet te dicht onder de grill tot de geitenkaas lichtbruin is.

bereidingstip

Hoewel de smaak minder intens is, bespaar je tijd met gekookte bietjes. Verpak ze in aluminiumfolie met de knoflook, kruiden, olie en azijn en verwarm 15-20 minuten in de oven. . Neem 2 eetlepels tijm in plaats van oregano. . Vervang in dit recept de geitenkaas door feta.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 11 gram