online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepofte gevulde aardappel

Gepofte gevulde aardappel

ingrediënten

4 grote vastkokende aardappels

2 eetlepels olijfolie

100 gram mager gerookt spek

1 sjalot

1 theelepel mosterd

2 eetlepels volle yoghurt

1 eetlepel verse bieslook

50 gram belegen kaas


benodigdheden

lage ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C als de aardappelen in de oven gepoft worden. Was de aardappelen en prik de schil hier en daar in met een vork. Bestrijk de aardappelen, bij ovengebruik, met olijfolie en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze gaar in 45-50 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Bij poffen in de magnetron worden de aardappelen alleen ingeprikt en wordt geen olijfolie of aluminiumfolie gebruikt. Leg de aardappelen uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten. Laat de gepofte aardappelen even staan.
  • 3 Bak de spekblokjes licht krokant in een hete koekenpan.
  • 4 Halveer de aardappelen. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door de spekjes.
  • 5 Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappelen en strooi de kaas erover.
  • 6 Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal en zet ze even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met een groene salade of tomaat-komkommersalade.


voedingswaarde

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 10 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier