voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gepofte krieltjes met gorgonzola en spinaziesalade

Gepofte krieltjes met gorgonzola en spinaziesalade

ingrediënten

1 kilogram krieltjes met schil

4 eetlepels olijfolie

grof zeezout

125 milliliter zure room

125 milliliter demi crème fraîche

150 gram gorgonzola

3 eetlepels pijnboompitten

300 gram spinazie

1 rode ui

4 romatomaten

5 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel balsamicoazijn


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de krieltjes met de olijfolie en bestrooi royaal met zeezout. Leg de krieltjes op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • 2 Meng de zure room met de gorgonzola en houd apart.
  • 3 Rooster voor de spinaziesalade de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 4 Meng de spinazie met de ui, tomatenpartjes en geroosterde pijnboompitten.
  • 5 Klop olijfolie, citroensap en balsamicoazijn met zout en peper tot een dressing en schep de dressing door de spinazie.
  • 6 Snijd de krieltjes aan de bovenkant eventueel kruislings in en druk ze iets open. Verdeel het gorgonzolamengsel erover en serveer met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 18 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier