online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa en feta

Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa en feta

ingrediënten

4 grote zoete aardappels

3 tomaten

1 kleine rode ui

1 theelepel kappertjes

1 limoen

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel oregano

100 gram feta

1 handje koriander


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Prik de zoete aardappels in met een vork en leg ze op de bakplaat. Pof de zoete aardappels in de oven in circa 50 minuten in hun schil gaar.
  • 3 Meng intussen de tomaten met de ui, kappertjes, limoensap, olijfolie en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Neem de aardappels uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze in de lengte open en schep wat van de tomatensalsa erin.
  • 5 Verbrokkel wat feta erover en bestrooi met de koriander. Lekker met gegrilde (wit)vis.


voedingswaarde

energie 280 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 6 gram