voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram speklapjes

400 gram knolselderij

1 theelepel kaneelpoeder

50 gram rozijnen

1 eetlepel stroop

1 eetlepel platte peterselie


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Bestrooi de spekrepen met zout en peper. Voeg het spek toe aan de uien en roerbak enkele minuten.
  • 3 Voeg de knolselderij en kaneel toe en roerbak een paar minuten tot alles lichtbruin is.
  • 4 Voeg de rozijnen, stroop en een beetje water toe en stoof de knolselderij met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • 5 Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.

bereidingstip

Dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Schep dan alles, behalve de rozijnen en stroop, door elkaar en verdeel over een bakplaat. Bak circa 25 minuten in het midden van de oven op 200ºC. Schep voor het serveren de rozijnen en stroop erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 15 gram