voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroerbakte wittekoolschotel met gehaktballetjes

Geroerbakte wittekoolschotel met gehaktballetjes

ingredi├źnten

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 ei

5 eetlepels paneermeel

300 gram witte rijst

3 eetlepels olie

1 grote ui

700 gram witte kool

1 eetlepel kummel


  • 1 Vermeng het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel tot een soepel mengsel. Rol er kleine balletjes van en laat deze 15 minuten koelen in de diepvries.
  • 2 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel olie en braad de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in circa 10 minuten.
  • 4 Verwarm in de wok de rest van de olie en roerbak de uienringen op middelhoge stand circa 5 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • 5 Voeg de kool en kummelzaadjes toe en roerbak 5 minuten mee.
  • 6 Voeg enkele eetlepels water toe en stoof de kool in 5 minuten beetgaar. Breng de kool op smaak met zout en peper en serveer met de gehaktballetjes en rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 36 gram