voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Geroerbakte wittekoolschotel met gehaktballetjes

Geroerbakte wittekoolschotel met gehaktballetjes

ingredi├źnten

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 ei

5 eetlepels paneermeel

300 gram witte rijst

3 eetlepels olie

1 grote ui

700 gram witte kool

1 eetlepel kummel


  • 1 Vermeng het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel tot een soepel mengsel. Rol er kleine balletjes van en laat deze 15 minuten koelen in de diepvries.
  • 2 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel olie en braad de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in circa 10 minuten.
  • 4 Verwarm in de wok de rest van de olie en roerbak de uienringen op middelhoge stand circa 5 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • 5 Voeg de kool en kummelzaadjes toe en roerbak 5 minuten mee.
  • 6 Voeg enkele eetlepels water toe en stoof de kool in 5 minuten beetgaar. Breng de kool op smaak met zout en peper en serveer met de gehaktballetjes en rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 36 gram