voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroerbakte zalm met limoen en gember

Geroerbakte zalm met limoen en gember

ingrediënten

500 gram zalmfilets

500 gram zalmfilets

1 eetlepel verse gember

2 teentjes knoflook

2 eetlepels gembersiroop

1 eetlepel olie

2 limoenen

1 bosje verse koriander


  • 1 Marineer de zalmfilet met de gember, knoflook, gembersiroop en olie. Laat circa 30 minuten intrekken.
  • 2 Verwarm een wok en roerbak de vis op hoge stand heel kort.
  • 3 Giet limoensap en -rasp erbij en roerbak dit op hoge stand nog een paar minuten mee.
  • 4 Schep de zalm op een schaal en bestrooi met de koriander.

wijnadvies

Zalm in zijn vele verschijningen is een echte witliefhebber, bij voorkeur Chardonnay en Sauvignon Blanc. Neem bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc van Bergschaduw, Touraine of Qué Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 26 gram