voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Gerookte forel met bietjesdressing

Gerookte forel met bietjesdressing

ingredi├źnten

150 gram gemengde bladsla

1 krop radicchio

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

1 rode ui

4 verse vijgen

75 gram walnoten

6 gerookte forelfilets

200 milliliter zure room

2 eetlepels melk

1 gekookte biet

1 theelepel geraspte mierikswortel


  • 1 Meng de slasoorten met olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over de borden.
  • 2 Leg daarop de ui en de vijgen. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Verdeel de forelfilets, heel of in brede repen gesneden over de salade.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
  • 5 Sprenkel deze over de salade en strooi de walnoten erover. Lekker met geroosterd brood.

wijnadvies

De aanrader is wit van de pinot gris of pinot grigio. Die hebben zelf ook wat 'rokerigs'. Perfecte keuze: Arthur Metz of Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 19 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier