online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
Recepten Gerookte zalm met geroosterde asperges en basilicumdressing

Gerookte zalm met geroosterde asperges en basilicumdressing

ingrediënten

500 gram witte asperges

2 sinaasappels

5 eetlepels olijfolie

300 gram gerookte zalm

50 gram boter

2 eetlepels balsamicoazijn

1 handje basilicum


  • 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en blancheer ze 2-3 minuten in water met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Snijd sliertjes van de schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Meng de helft van het sinaasappelsap met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper. Druppel deze olie met sap over 4 borden. Leg de plakjes gerookte zalm als carpaccio erop.
  • 3 Halveer de asperges in de lengte. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 2-3 minuten.
  • 4 Verwarm intussen de boter met de balsamico, gehakte basilicum en de rest van het sinaasappelsap.
  • 5 Leg de geroosterde asperges in het midden op de zalm, bedruppel met de lauwwarme dressing en garneer met sinaasappelsliertjes en basilicumblaadjes.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel honing toe aan de dressing van dit recept.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 18 gram