voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling

Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling

ingredi├źnten

1 bosje verse dille

125 milliliter zure room

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels verse bieslook

1 bakje tuinkers

4 plakken gerookte zalm


  • 1 Houd 4 takjes dille apart voor de garnering. Hak de groene blaadjes van de dille klein.
  • 2 Schep de zure room in een kom en roer het citroensap, de dille en bieslook erdoor. Knip de tuinkers uit het bakje.
  • 3 Besmeer elke plak gerookte zalm dun met de gekruide zure room. Eventueel kan de zure room iets verdund worden door er een scheutje melk aan toe te voegen. Rol de plakken op.
  • 4 Verdeel de zalmrolletjes over de borden. Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper. Leg op elk rolletje een takje dille. Garneer het gerecht met toefjes tuinkers.

bereidingstip

Roer een klein beetje geraspte mierikswortel (uit een potje) door de zure room.

wijnadvies

Schenk er een chenin blanc bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 7 gram