online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Geroosterde aardappels met tijm en mandarijn

Geroosterde aardappels met tijm en mandarijn

ingrediënten

750 gram krieltjes met schil

750 gram vastkokende aardappels

100 milliliter olijfolie

1 bol knoflook

1 eetlepel tijm

1 mandarijn

1 theelepel grof zeezout


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Boen de aardappels goed schoon onder stromend water.
  • 3 Kook de aardappels 6-7 minuten in water met zout. Giet ze af en laat droogstomen. Halveer de grotere exemplaren.
  • 4 Verdeel de aardappels over een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  • 5 Meng de rest van de olie met de teentjes knoflook en tijm.
  • 6 Pel de mandarijn en pers de vrucht uit boven de gekruide olie.
  • 7 Besprenkel de warme aardappels met het olijfoliemengsel en leg er klein gescheurde mandarijnschilletjes tussen.
  • 8 Rooster de aardappels nog circa 15 minuten in de oven en bestrooi voor het serveren met zeezout.

bereidingstip

Vervang de tijm door rozemarijn en neem sinaasappel in plaats van mandarijn.


voedingswaarde

energie 370 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 3 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier