online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde aardappels, visfilet en asperges

Geroosterde aardappels, visfilet en asperges

ingrediënten

25 gram ontbijtspek

50 gram ontbijtspek

1 eetlepel tijm

2 eieren

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel tijm

2 visfilets (naar keuze)

600 gram krieltjes met schil

3 eetlepels olijfolie

1 bos witte asperge

1 bos groene asperge

4 visfilets

1 ei (afgekoeld, hardgekookt)

300 gram krieltjes met schil (gewassen)

1 bos witte asperges (geschild)


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bak het spek in een droge, hete koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
  • 3 Pel de eieren en hak ze fijn. Schep de spekkruimels en tijm erdoor.
  • 4 Snijd de krieltjes doormidden en schud ze op een bakplaat om met 2 eetlepels olie en een flinke snuf (zee)zout. Schuif boven in de oven en bak circa 10 minuten.
  • 5 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en leg de asperges tussen de aardappeltjes. Schud even om en bak nog 10 minuten verder.
  • 6 Dep de visfilet droog met keukenpapier. Rol dunne filets eventueel op en steek vast. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de vis bij de aardappels en asperges op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten mee.
  • 7 Serveer alles uit de oven op een voorverwarmde schaal. Bestrooi met het gehakte ei met spek.


voedingswaarde

energie 370 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 30 gram
Let op! er is een SPAR nepactie