online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Geroosterde bloemkool met parmezaan

Geroosterde bloemkool met parmezaan

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

8 takjes tijm

1 teentje knoflook

1 grote bloemkool

citroen

75 gram Parmezaanse kaas

1 handje peterselie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
  • 4 Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.

bereidingstip

Lekker met geroosterde aardappels met tijm en mandarijn. Kijk elders op boodschappen.nl voor dit recept.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 12 gram