voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde gemarineerde kipfilet met rucola en prei

Geroosterde gemarineerde kipfilet met rucola en prei

ingrediënten

2 rode pepers

2 teentjes knoflook

2 eetlepels platte peterselie

4 eetlepels olijfolie

4 kipfilets

8 plakken bacon

3 eetlepels wokolie

3 eetlepels arachideolie

400 gram preien

75 gram rucola

50 gram walnoten


  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de kipfilets ermee en marineer, afgedekt in de koelkast, minimaal 3 uur (of een dag van tevoren).
  • 2 Haal de kip 20 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
  • 3 Wikkel de bacon om de kip. Verhit een grillpan met 1 eetlepel olie en rooster de kip 12-15 minuten. Keer regelmatig om.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de prei, rucola en noten met zout en peper 5 minuten.
  • 5 Serveer de roerbak bij de kip.  

bereidingstip

Lekker met (gebakken) krieltjes.

wijnadvies

Perfect met Arthur Metz Pinot Gris. Aanbevolen met Huiswijn Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 43 gram