online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde kruidige bloemkool met aardappelpuree en feta

Geroosterde kruidige bloemkool met aardappelpuree en feta

ingrediënten

700 gram kruimige aardappels

1 grote bloemkool

1 mespunt kaneelpoeder

2 kruidnagels

1 stukje foelie

theelepel grof zeezout

2 eetlepels olijfolie

25 gram boter

100 milliliter melk

1 theelepel tijm

100 gram feta


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

vijzel

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de aardappels gaar in water met zout. Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool in dikke plakken en leg deze op de bakplaat.
  • 3 Maal alle specerijen met het zout in een vijzel tot een fijn poeder. Meng dit met de olie en bestrijk beide kanten van de bloemkool ermee.
  • 4 Rooster de bloemkool in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter en melk. Roer de tijm en de helft van de feta erdoor en breng op smaak met peper.
  • 6 Verkruimel de rest van de feta over de puree en serveer met de geroosterde bloemkool.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 12 gram