online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde lamskoteletten met pastinaak en tijm

Geroosterde lamskoteletten met pastinaak en tijm

ingrediënten

8 lamskoteletten

600 gram pastinaken

600 gram bloemkolen

4 takjes tijm

4 takjes tijm

50 gram boter

1 eetlepel grove mosterd

2 eetlepels wittewijnazijn

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

50 milliliter olijfolie

2 teentjes knoflook


  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
  • 2 Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper en bestrijk ze met de marinade. Laat circa 10 minuten marineren.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  • 4 Snijd elke pastinaak in 4 lange, dunne parten. Kook de pastinaak in circa 10 minuten net gaar (voor bloemkool geldt circa 2 minuten).
  • 5 Hak de tijmblaadjes fijn en prak door de boter.
  • 6 Giet de pastinaak af, laat uitlekken en schep om met de tijmboter.
  • 7 Leg de stukken pastinaak op een bakplaat en rooster in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 8 Verhit een grillpan en gril de lamskoteletten in circa 5 minuten gaar. Keer halverwege de grilltijd om.
  • 9 Serveer de koteletten met de pastinaak en garneer met wat takjes tijm.
  • 10 Lekker met aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de lamskoteletten door varkenskoteletten of karbonades.

wijnadvies

Rood van Villa Park Merlot, Finca Delabarca Rioja Crianza, Casa de Campo Malbec of Stoney Creek Shiraz-Grenache-Petit Verdot.


voedingswaarde

energie 560 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 22 gram