voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
Recepten Geroosterde mais met peterselieboter

Geroosterde mais met peterselieboter

ingrediënten

4 maiskolven

100 gram boter

2 eetlepels platte peterselie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels citroensap


  • 1 Kook de maiskolven in ruim water met zout in circa 12 minuten beetgaar. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 2 Verhit de ovengrill, grillpan of gebruik de barbecue. Smelt de boter in een pannetje. Meng een mespunt zout, de peterselie, knoflook en citroensap erdoor.
  • 3 Bestrijk de maiskolven met dit mengsel en leg ze naast elkaar op een bakplaat, 10 cm onder de grill, in een grillpan of op de barbecue.
  • 4 Rooster de maiskolven 7-10 minuten en keer ze regelmatig om. Bestrijk ze regelmatig met de peterselieboter. Serveer ze warm.

bereidingstip

Maak het gerecht pittiger door de helft van de peterselie te vervangen door 1 fijngewreven chilipepertje


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 5 gram