voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Geroosterde paprika met ansjovis en kappertjes

Geroosterde paprika met ansjovis en kappertjes

ingredi├źnten

2 rode paprika's

2 groene paprika's

1 gele paprika

1 oranje paprika

50 milliliter olijfolie

1 teentje knoflook

4 ansjovisfilets

1 eetlepel kappertjes


  • 1 Verwarm de ovengrill. Rooster de paprika’s circa 15 minuten onder de grill en keer ze regelmatig om.
  • 2 Doe ze in een plastic zak en laat ze 5 minuten staan.
  • 3 Verwarm intussen de olijfolie met knoflook, ansjovis en kappertjes.
  • 4 Pel de paprika’s, halveer ze en snijd ze zonder zaadjes in brede repen.
  • 5 Leg ze in een schaal en giet de warme olie erover.
  • 6 Lekker bij vis of geroosterd vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram