online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Geroosterde paprika-tomatensoep

Geroosterde paprika-tomatensoep

ingrediënten

1 kilogram tomaat

2 rode paprika's

2 rode uien

2 teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

500 milliliter groentebouillon

cayennepeper

room

rucola


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC
  • 2 Leg de tomaten, paprika’s, rode uien en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.
  • 3 Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • 4 Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij de groentebouillon. Breng aan de kook.
  • 5 Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
  • 6 Garneer voor het serveren met room en wat rucola, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier.

bereidingstip

Wanneer je paprika's eerst even roostert, krijgt de soep nog meer smaak.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 3 gram