voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Geroosterde peer en ananas met muntsuiker

Geroosterde peer en ananas met muntsuiker

ingrediënten

1 bosje munt

muntblaadje

75 gram suiker

75 gram boter

2 eetlepels witte basterdsuiker

2 peren

4 schijven ananassen

250 gram vanillekwark


  • 1 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest grof.
  • 2 Meng de gehakte munt met de suiker in een keukenmachine of blender goed door elkaar (of hak de munt zeer fijn en meng dan met de suiker).
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC of verwarm de ovengrill.
  • 4 Smelt de boter met de basterdsuiker. Leg de peer en ananas in een lage ovenschaal en verdeel de boter met basterdsuiker erover.
  • 5 Zet het fruit 12-14 minuten in het midden van de oven of 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
  • 6 Verdeel met 2 eetlepels langwerpige bolletjes (quenelles) vanillekwark over 4 borden. Leg het fruit erbij.
  • 7 Bestrooi met de muntsuiker en garneer met de muntblaadjes.

bereidingstip

De muntsuiker is ook lekker over aardbeien, blauwe bessen of meloen.. Voeg eens muntsuiker toe aan appelcompote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 4 gram