voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
recepten Geroosterde pompoen met rode ui

Geroosterde pompoen met rode ui

ingrediënten

8 parten pompoenen

8 teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

2 takjes tijm

2 rode uien

2 eetlepels balsamicoazijn

2 eetlepels pijnboompitten


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de parten pompoen met teentjes knoflook op een bakplaat en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Rooster 20 minuten in het midden van de oven. Leg na 10 minuten de uiparten (met de takjes tijm eronder en besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie) erbij en bak nog 15 minuten tot de pompoen en ui zacht zijn.
  • 3 Sprenkel er een beetje balsamicoazijn over en strooi er de pijnboompitten over.

bereidingstip

Lekker bij de kipcasserole en de warme salade met varkenshaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 6 gram