voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

ingredi├źnten

500 gram pompoenen

2 eetlepels olijfolie

grof zeezout

1 ui

2 teentjes knoflook

400 milliliter kippenbouillon van tablet

100 gram shiitakes

1 eetlepel sesamzaad


  • 1 Verwarm de oven op de grillstand. Spreid de stukken pompoen uit over een bakblik en schep ze om met de olie, zout en peper, ui en knoflook.
  • 2 Giet er een paar lepels water omheen en rooster de pompoen hoog in de oven in circa 15 minuten bruin en gaar.
  • 3 Schep alles over in een pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep.
  • 4 Bak de plakjes shiitake in een beetje olie op hoge stand aan beide kanten bruin.
  • 5 Schep de soep in borden en verdeel de shiitakes en sesam erover.

bereidingstip

Lekker met getoast brood of kaasstengels.

wijnadvies

Dit is zo'n soep die wel een glaasje blieft: Arthur Metz Pinot Blanc, Villa Mondi Soave of Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 3 gram